اخبار
 




مهدی یدالهی رئیس دانشگاه پیام نور مرکز دماوندضمن بیان این خبرگفت: این اولین جلسه از سلسله نشست های مربوط به حوزه ی حقوق شهروندی درشرق استان تهران ودردماوند است و قصد داریم باکمک مدیران ، مسئولین ودانشگاهیان و نخبگان شهرستان دانشگاه پیام نور را بعنوان دبیرخانه دائمی این ستاد به نمایندگی از کنگره ملی حقوق شهروندی کشور در دماوند معرفی نمائیم. البته باید دراین راستا اززحمات خانم عرب احمدی از اساتید مرکز که پیشگام این حرکت دردانشگاه شدند تقدیر بعمل آید.


در ابتدای این جلسه رئیس دانشگاه پیام نور مرکز دماوند با ابراز خرسندی از برگزاری چنین نشست های تخصصی در زمینه احقاق حقوق شهروندی گفت : امروز دانشگاه پیام نور با گسترده کردن بستر آموزش در بیش از 358 شعبه درکشور و در دسترس قراردادن آموزش با کیفیت وارزان برای تمام اقشار جامعه وتحقق بخشیدن به شعار آموزش برای همه، همه جا وهمه وقت توانسته است خود را بعنوان یکی از مصادیق عملی واجرایی حقوق شهروندی معرفی نماید. در ادامه این جلسه که با محوریت تکریم ارباب رجوع برگزار شد فاطمه عرب احمدی مدرس دانشگاه پیام نور نیز با اشاره به منابع فقهی حقوق شهروندان ، عبارت ((اکرم الناس )) را افاده فعل امر دانستند و " ال " در ابتدای کلمه الناس را مبنی بر شمول این حکم برعموم شهروندان برشمردند. لذا تکریم ارباب رجوع نه هدیه دولتهاست و نه امری اکتسابیست، بلکه انسانها ذاتا دارای این کرامت هستند و باید مورد اکرام قرار گیرند. 


در ادامه مونس کشاورز دبیر کنگره حقوق شهروندی ومدرس دانشگاه حضور روسای نهادهای علمی واجرائی شهرستان در این نشست ر ا اتفاقی مبارک قلمدادکرد و خواستار هم افزائی بین دستگاهی با محوریت دانشگاه شد. - بررسی تکالیف متقابل دولت وشهروندان در قبال حقوق یکدیگر - ارتباط حقوق شهروندان بایکدیگر در مراجعه به دستگاههای دولتی - اطلاع رسانی مناسب در دستگاههای اجرائی راجع به منشور اخلاقی و کاری وخدماتی - استفاده از ظرفیت آموزشی دانشگاهها خصوصا در آستانه سال جدید تحصیلی وبهرمندی از شور ونشاط دانشجویان مستعد وعلاقمند به این موضوع در برگزاری همایش ها وسمینار ها وکارگاههای گوناگون علمی فرهنگی دررابطه با حقوق شهروندی از جمله نکاتی بود که کشاورز در زمینه تحقق حقوق شهروندی در این نشست بیان کرد.


در ادامه نشست هم اندیشی حقوق شهروندی وتکریم ارباب رجوع تهمورث بشیریه عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی و دبیر علمی سلسله میزگردهای بازخوانی منشور حقوق شهروندی با تاکید براینکه هنوز به نقطه ی هدف در منشور حقوق شهروندی که موردنظر بوده است نرسیده ایم ولی گامهای موثری در این راه برداشته شده ومیتوان اظهار امیدواری کرد که رسیدن به آن چیزی که درمنشور حقوق شهروندی دیده شده است چندان دوراز دسترس نیست.


عضو محترم هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی بااشاره به روند و فرآیند تدوین سند منشور حقوق شهروندی در دو گروه علمی ، یکی در معاونت حقوقی ریاست جمهوری و دیگری در مرکز تحقیقات استراتژیک نهاد ریاست جمهوری ، سند ابلاغی نهائی را ماحصل تجمیع نظرات این دو گروه معرفی نمودند. بشیریه درخاتمه ضمن ارج نهادن به اقدامات علمی در عرصه حقوق شهروندی ، از امیدواری و تلاش دغدغه مندان به عنوان دو عنصر مهم در راستای تحقق حقوق شهروندی یادکرد و گفت همین انتخاب خانم ها بعنوان وزرا، ومدیران ارشد در بدنه اجرایی کشور خود بخش مهمی از اجرای حقوق شهروندی در خصوص زنان است. اینکه به خانم ها میدان ارائه توانمندی و اجرای ایده های خلاقانه داده شود گامی موثر در پیشبرد اهداف این سند است. تهمورث ادامه داد که شرایط بومی هرمنطقه و هرکشور می بایست در تدوین سند ومنشور حقوق شهروندی آن مورد توجه ویژه قرار گیرد.
 

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی در ادامه گفت : متاسفانه امروز در خیلی از ارتباطات اجتماعی و خانوادگی و حتی زناشوئی شاهد آنیم که حقوق فرد در اجتماع، در خانواده و در زندگی نادیده گرفته میشودکه بامبانی کرامت انسانی وتکریم انسان منافات دارد ودر این مسیر نیازمند فرهنگ سازی عمیق هستیم و مثل همیشه ریشه ی این فرهنگ سازی در خانواده و درسیستم آموزشی باید شکل بگیرد. غلامرضا ذبیحی رئیس شورای شهر دماوند نیز در این نشست با تاکید برنقاط قوت و محاسن تدوین حقوق شهروندی و رعایت متقابل آن از ناحیه دستگاههای دولتی و مردم وجود طبقات متعدد اجتماعی در بین شهروندان را نافی حقوق شهروندی عنوان کرد.. وی بااشاره به این امر که هدف غائی دولتها نگه داشتن شهروندان در زیر چتر نظام اجتماعیست بیان داشتند که برای تحقق و ترویج امر حقوق شهروندی نیازمند آموزش همگانی میباشیم و هزینه هایی که درراستای آموزش انجام میگردد سرمایه گذاری اجتماعی محسوب میشود و عملا در راستای تامین منافع حقوق شهروندان است.
 

رئیس شورای شهر دماوند در ادامه براین موضوع تاکید کرد که نکته مهم دراین جا اینست که کدام سازمان یا نهاد یا ارگان نظارتی بر اجرای صحیح منشور حقوق شهروندی نظارت دارد . ذبیحی خاطر نشان کرد که در زمینه اجرایی کردن مواد پیش بینی شده در منشور حقوق شهروندی مهم نظارت صحیح درهردستگاه دولتی و غیر دولتی بر اجرای آنست که بدون وجود اهرم نظارتی نمیتوان امیدبه تحقق کامل آن داشت. □محمدی رئیس دادگستری دماوند نیز در این نشست با تاک ید برلزوم آشنائی کارکنان دستگاههای دولتی با حقوق شهروندی، حقوق ارباب رجوع وحتی طریقه برخورد ورفتار با ارباب رجوع گفت میتوان بابرگزاری دوره های آموزشی به نقطه مطلوب رسید . همچنین باید رعایت منشور حقوق شهروندی و تکریم ارباب رجوع از جمله ملاک های ارتقا رتبه و ترفیع کارکنان قرار گیرد.


رئیس دادگستری شهرستان دماوند ضمن ضروری خواندن این گونه نشستها ، قوانین موضوعه تضمین کننده حقوق شهروندان را کافی و وافی دانست و مهمترین دلیل نارضایتی شهروندان در مراجعه به دستگاه های دولتی را نا آگهی کارکنان و آشنا نبودن ایشان با فروع مختلف حقوق شهروندان در دستگاه های دولتی عنوان نمودند.

محمدی در پایان آگاهی از مفاد مصوبه شورای عالی اداری در خصوص حقوق شهروندی در دستگاه های دولتی ابلاغی 29 اسفند 1395 را برای یکایک کارکنان دستگاه های اجرائی لازم و ضروری خواندو از آمادگی دادگستری شهرستان برای شروع دوره های علمی ، آموزشی ویژه مدیران و کارکنان توسط دبیرخانه دائمی حقوق شهروندی خبر دادند .

□ درادامه نشست دکترنوروزی رئیس شورای سیاست گذاری دبیرخانه حقوق شهروندی با تقدیر فراوان از ریاست دانشگاه پیام نور ودیگر مسئولین شهری دماوند بخاطر اهمیت دادن به موضوع حقوق شهروندی وگردهمایی وبرگزاری نشست دراین راستا این حرکت رابسیار مبارک شمرد و گفت بحمدلله برخلاف خیلی از شهرها که هنوز نتوانستیم جلسه مشترکی نظیر این جلسه باحضور مسئولین مربوطه برای بررسی موضوع داشته باشیم شاهد آنیم که در دماوند مسئولین بادغدغه خاصی پیگیر اینگونه موضوعات هستند. امیدوارم بزودی با حمایتهای مالی ومعنوی شورای محترم شهر ومسئولین شاهد برگزاری اولین همایش ملی در دماوند درباره منشور حقوق شهروندی باشیم.


نوروزی در در خاتمه این دیدار ، برگزاری همایشهای حقوق شهروندی در استانها را موجب شناسایی و کشف استعدادهای علمی و اجرائی حقوق شهروندی اعلام کردند که موجبات گفتمان سازی و جریان سازی علمی در عرصه حقوق شهروندی را فراهم خواهد
آورد .

 
 
امتیاز دهی
 
 

آرشیو مطالب