اخبار
 
همزمان با نزدیک شدن به اربعین حسینی ، پنجشنبه پنجم آذر ماه، انجمن های علمی دانشجویی مراسم " تعزیه خوانی " در دانشگاه پیام نور ورامین برگزار کردند تا پیوند مکتب حسینی را با دانشگاه مستحکم تر کنند.
این آیین عاشورایی که با تعزیه خوانی شخصیت های برجسته کربلا اجراشد، بااستقبال پرشور دانشجویان،کارمندان و اساتید دانشگاه مواجه شد.
نمایش" تعزیه " نوعی ناب و ویژه از عزاداری های محرم است که دستخوش حوادث و کش وقوس های گوناگونی شده است .درباره سابقة تاریخی برپایی تعزیه باید گفت؛‌ ملاحسین واعظ کاشفی در کتاب فتوت نامة سلطانی که در اوایل قرن دهم هجری قمری نوشته، به تمامی نمایش ها مانند پرده خوانی، نقالی و غیره اشاره کرده، اما نامی از تعزیه نبرده است بنابراین گفته می شود تا زمان زندیه نمایش تعزیه شکل نگرفته بود.ده است
منشأ اصلی تعزیه به روشنی مشخص نیست. عده ای معتقدند،  تعزیه از نقالی ریشه گرفته است. در نمایش هایی مثل نقالی و پرده خوانی، یک نفر که همان نقال است، نقش تمامی افرادی را که درباره آنها شعر می خواند و حرف می زند، بازی می کند. به مرور زمان افرادی به این فکر افتادند که به جای بازی یک نفر در نقش چند نفر، اشخاص متفاوتی نقش این شخصیت ها را به عهده بگیرند. در واقع شیوه های بازیگری نقال بین افراد مختلف تقسیم شد.
قاجاریه به انواع هنرها علاقه داشتند. تعزیه یکی از همین هنرها بوده است. ناصرالدین شاه پس از سفرش به اروپا و دیدن تئاترهای مختلف، به فکر می افتد تا تئاتر را در ایران هم برپا کند. بنابراین از تعزیه که به نحوی تئاتر ایرانی بوده و مردم هم نسبت به آن دیدگاه خوبی داشته اند، شروع کرد که البته با استقبال خوبی در جامعه مواجه شد.
از این رو تکیه دولت در تهران و معاون الملک در کرمانشاه ساخته می شود که مخصوص اجرای تعزیه بوده است. البته در این مدت در روستاها، تکیه ها و میدان شهر هم تعزیه برای مردم عادی اجرا می شد و همیشه مورد استقبال بود.
در دوران پهلوی، رضاخان شروع به مخالفت شدید با برگزاری عزاداری و به ویژه برپایی تعزیه کرد، مردم که تعزیه را یکی از امور مهم در برپایی مراسم عزاداری سالار شهیدان می دانستند، به شکل خودجوش تلاش می کردند تا به هر شکل تعزیه برپا شود و شاید این عمل پهلوی به نوعی ضد تبلیغ تبدیل شده و آنان نتیجه ای عکس آنچه می خواستند، به دست آوردند.
امروز نقش این آیین حسینی را به خوبی در جای جای ایران اسلامی می بینیم. به طوری که جوانان در دانشگاه نیز که مظهر شور و شعور است، این حماسه عظیم و درس بزرگ مکتب امام حسین ( ع ) و شور همیشگی حسینی را با هنر تعزیه به نمایش می گذارند.

 
 
 
 
امتیاز دهی
 
 

آرشیو مطالب