اخبار
 

دانشگاه پیام نور مرکز تهران جنوب در راستای تجاری سازی فناوری، کارگاه کارآفرینی و تاسیس شرکت های دانش بنیان برگزار کرد.

  کارگاه " کارآفرینی و روند اجرایی تاسیس شرکت های دانش بنیان  ( تجاری سازی فناوری (" با حضور دکتر نوروزی معاون فناوری و پژوهشی دانشگاه پیام نور مرکز تهران جنوب و دکتر مسعود توفیقی مدرس این کارگاه و 21 نفر شرکت کننده  در سالن شورای مرکز برگزار شد . 

        در ابتدای کارگاه دکتر توفیقی با اشاره به بخش هایی از بیانات رهبر معظم انقلاب مبنی گفت: آنچه در کشور لازم است و می تواند جایگاه علمی کشور را به طور شایسته نشان بدهد وجود یک چرخه علمی کامل است. علاوه بر این چرخه دیگری از پدید آمدن یک فکر در ذهن یک نخبه و تبدیل آن به علم و سپس بردن آن به میدان فناوری لازم است تا بعد به مسئله تجاری کردن برسد و بتوانند در کشور تولید ثروت نماید . ما باید بتوانیم حداقل بیست درصد از درآمد کشور را از راه صنایع دانش بنیان و فعالیت های تجاری دانش بنیان تامین کنیم.

   وی در ادامه با ارائه تعاریف علمی از فناوری، محصول فناورانه و چالش های شرکت های فناور،  به مصوبات قانونی مجلس شورای اسلامی در این خصوص پرداخت و به قانون حمایت از شرکت ها و موسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوری ها و اختراعات مصوب 27 مرداد 1389 و آیین نامه اجرایی آن در 21/8/91 به تصویب هیات وزیران رسیده است، اشاره نمود .

   جایگاه پارک ها و مراکز رشد در چارت سازمانی وزارت علوم و دانشگاه از مباحث بعدی بود که به آن اشاره شد . در این قسمت به تعریف مرکز رشد علم و فناوری،  شرایط و توان یک منطقه برای تاسیس مرکز رشد واحدهای فناوری، تعریف و عناصر مرکز رشد، ویژگی های مراکز رشد، نتایج حضور مراکز رشد و فناوری در توسعه یک شهر  و تاکید بر حمایت از صنایع و کشاورزی بومی شهرستان  به دنبال آن ایجاد محور علم و تکنولوژی ( کریدور تکنولوژی ) پرداخته شد.

   شرح مراحل قانونی اخذ مجوز تاسیس شرکت های دانش بنیان با توجه به دستورالعمل شرایط و نحوه تاسیس شرکت های دانش بنیان توسط اعضای هیات علمی و یا با مشارکت دانشگاه موضوع ابلاغیه شماره 79139/11 مورخ 20/4/95 وزارت علوم تحقیقات و فناوری موضوع دیگری بود که به آن پرداخته شد و در این خصوص به سوالات و ابهامات شرکت کنندگان نیز پاسخ داده شد  

    ارائه نمونه تفاهم نامه های موجود در استان تهران از جمله " همکاری به منظور حمایت از گسترش هسته ها و موسسات فناوری و کارآفرین دانش بنیان مرکز رشد حسن آباد " و  قرارداد  "پشتیبانی هسته های  فناور مرکز تهران غرب " از جمله نمونه هایی بود که ارائه و شرح داده شد .

   در ادامه کارگاه، دکتر مجید درودیان رییس مرکز پاکدشت و دکتر طاهر شرقی از مرکز تهران شرق و دکتر زهرا کرمی از مرکز ورامین توضیحاتی را در خصوص تجارب خود پیرامون موضوع کارگاه ارائه نمودند .

  

   در پایان ضمن ارائه فرم ارزیابی کارگاه و تکمیل آن توسط شرکت کنندگان، گواهی شرکت به تمامی شرکت کنندگان اعطاء شد .

                                                                                             

                                       

 
 
امتیاز دهی
 
 

آرشیو مطالب